`

Het artistiek team

In een veilige en vrolijke omgeving leren zingen, dansen, acteren

Het artistiek team biedt een plek waar ambitieus geoefend en gecreëerd wordt en waar plezier en hard werken samen gaan. Een plek waar iedereen zijn steentje bijdraagt. Samen bouwen, samen genieten van het eindresultaat!”


Artistiek leider

de Hanswijckers musicaltheater NH
Sophie van Hecke

Hoi, ik ben Sophie!

In 2016 kwam ik bij de Hanswijckers werken en ik ben niet meer weggegaan. Vooral omdat we zo’n ontzettend fijne groep hebben en ik elk jaar weer een stapje verder wil bouwen met alle spelers. Na iedere voorstelling gaan er spelers weg omdat ze gaan studeren, of te oud zijn geworden en komen er ook weer nieuwe kids bij. Daarom begin ik altijd een nieuw seizoen met workshops. Zo hebben we een aantal weken de tijd om elkaar beter te leren kennen, de groep weer even op te schudden en meer te leren over zingen, dansen en acteren. Ik ben afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie, waar ik tegenwoordig lesgeef en voorstellingen maak en ik werk als zangeres, musicalactrice en heb een eigen theaterstudio, Studio82Alkmaar.

Mijn liefde voor theater geef ik graag door!

We repeteren serieus en hard, want dat hoort erbij, maar ik vind het heel belangrijk dat er veel plezier is, dus naast het serieuze werk wordt ook veel gelachen! Het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen zich op zijn gemak voelt om iets te proberen en te laten zien. Vaak is het heel leuk, maar soms ook best eng om iets voor de groep te doen, maar zo gaaf als het lukt. Zo leer je steeds iets nieuws en werken we in een jaar toe naar het moment van de voorstellingen in het theater!
Productie leider

de Hanswijckers musicaltheater NH
Remy de Graaf

Hi, mijn naam is Remy!

Al bijna 15 jaar ben ik betrokken bij de Hanswijckers. Met ontzettend veel plezier heb ik mijn hele jeugd diverse musicals mogen spelen, waarna ik ben overgestapt naar het helpen achter de schermen. In 2016 nam ik plaats in het Artistiek Team van de Hanswijckers. Daar maakte ik kennis met Sophie en ontstond een hele fijne samenwerking. Bij de Hanswijckers vond ik mijn passie voor het productiewerk in het theater. Inmiddels rond ik de Opleiding Productie Podiumkunsten af aan de AHK en mag ik mij zelf productieleider noemen. Daarnaast geef ik theater-les aan jongeren en regisseer zo nu en dan voorstellingen bij toneel- en musicalverenigingen.

 

Ik heb de Hanswijckers altijd ervaren als een hele fijne, gezellige en open groep. Een plek waar iedereen zichzelf mag zijn, er ruimte is om te groeien en hechte vriendschappen ontstaan. Er wordt met veel plezier gewerkt aan hele toffe producties. Dat is door de jaren heen nog steeds zo. Het is heel fijn om daar nog steeds onderdeel van te mogen zijn. Trots ben ik op hoe de vereniging telkens weer groeit en ik zet dan ook graag mijn kennis in om weer nieuwe stappen te kunnen maken. Ik denk het liefst in mogelijkheden en vind een fijne sfeer voor iedereen heel belangrijk. Ik kijk er naar uit om samen met Sophie en alle medewerkers van de Hanswijckers weer een heel mooi seizoen neer te zetten.