`

Hilde

de Hanswijckers

Ik zit 1 jaar bij de Hanswijckers, helaas nog zonder voorstelling door de coronapandemie. De groep is ontzettend leuk en ik heb het erg naar m'n zin bij de Hanswijckers. Sophie vind ik erg goed, en bij haar heb ik al een aantal jaar zangles.

in september ben ik begonnen bij de vooropleiding van Frank Sanders. Ik hoop dat wat ik daar leer bij de Hanswijckers in praktijk kan brengen.

Hiervoor heb ik 4 jaar bij Theaterbende Heiloo gezeten waar we zelf de voorstelling bedachten, inclusief zang en dans. In de laatste voorstelling Mayday Mayday speelde waar ik een stewardess in opleiding. Ik ben overgestapt naar de Hanswijckers omdat ik wil ervaren hoe het is om in een bestaande musical te spelen, en hoe het repetitieproces dan verschilt met wat ik tot nu toe heb ervaren.

Mijn favoriete musical is "the Lion King" of "Hamilton" ik kan eigenlijk niet kiezen.

In de maanden maart t/m juli hebben we online gerepeteerd, omdat we niet fysiek bijelkaar konden komen. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. We konden elke week iets van onszelf laten zien en zo hielden we toch contact met elkaar. Bovendien leerde je elkaar beter kennen doordat iedereen telkens iets deelde wat ze zelf hadden gemaakt. Je zag dat elke speler zijn of haar eigen stijl heeft en dat de groep dus erg divers is. Dat is ook wat ik zo fijn vind aan de Hanswijckers. Iedereen is anders en iedereen wordt geaccepteerd en aangemoedigd.

terug naar de theatergroep