`

Floortje

de Hanswijckers

Mijn naam is Floortje Bart en ik ben 18 jaar.

Tot nu toe heb ik bij de Hanswijckers alleen mee gespeeld in de musical Shrek. Hierin speelde ik de rol van het Lelijke eendje. Hiervan heb ik veel geleerd. De Hanswijckers geeft mij een gevoel van vertrouwen. Ik heb hier nieuwe vrienden ontmoet, ik heb hier mezelf beter leren kennen. Er zijn zoveel leuke en grappige momenten geweest, maar een van de mooiste herinneringen blijft toch bij de première van Shrek, dat het doek open ging en je weet dat we het samen met z’n allen gaan doen. Toen voelde ik een gevoel van blijdschap en trots.

Ik ken Sophie van de voorstelling Scrooge die we in 2018 hebben gespeeld in de Grote Kerk van Alkmaar. Sophie vroeg of ik auditie ging doen voor de Hanswijckers en eerst wou ik dat niet. Toch heeft ze me overgehaald. Achteraf ben ik daar heel erg blij mee. Ik merk dat ik langzamerhand van acteren begon te houden. Daarom heb ik in 2021 auditie gedaan voor een theateropleiding “Nova College Theater”. Ik was aangenomen en heb het daar heel erg naar mijn zin. De donderdagavond bij de Hanswijckers is voor mij altijd een prettige avond. Ik kan mezelf zijn en ik kan mijn energie kwijt in het zingen en spelen.

Bij de Hanswijckers kan je jezelf zijn. Mijn lievelingsmusicals zijn: The Lion King, Grease, Ciske de Rat en Footloose. Omdat ik de muziek hierin erg mooi vind, en ik vind dat de verhalen op een mooie manier word overgebracht naar de mensen in de zaal. Ik denk dat dit nieuwe seizoen mij veel gaat leren, en dat ik over bepaalde angsten heen stap. Ik kan niet wachten tot we weer met z’n allen op het toneel staan. 

terug naar de theatergroep